Studeren is leuk, als student ben je op vele manieren bezig. Aan de ene kant vormt je studie een belangrijk onderdeel van je leven, aan de andere kant spelen vrijheid en lol ook een rol. Tussen dat alles dien je een juiste balans te vinden maar toch kan het soms wat tegenvallen. Financiën hebben een grote impact, als student fulltime aan de slag gaan is geen optie. Je moet uiteraard veel tijd besteden aan je colleges en tentamens. Loop je tegen de situatie aan dat er een Ipad of een PC voor je studie nodig is maar kun je dit niet betalen? Je aanwezige budget kan voor roet in het eten zorgen. Toch, ga je slim te werk, is een oplossing nabij. Wat dacht je van een Ipad of PC huren?

 

Een Ipad of PC huren voor de studie

Een studie pc huren levert een financieel voordeel op. Als student levert het ophoesten van een groot bedrag in één keer vaak een probleem op. Kies je voor huur, dan wordt het bedrag gesplitst en is er sprake van minder impact op je budget. Hetzelfde geldt voor een Ipad huren. Dien je mobiel te zijn met je bestanden dan is een Ipad is een mooie optie. En het belangrijkste, je hebt op dezelfde profijt wijze van een mindere impact. Maar uiteraard, met een aantal dingetjes dien je wel rekening te houden. Of in die zin, je dient je er bewust van te zijn.

 

Zo is er bij huur geen sprake van eigendom. De computer blijft het bezit van de verhuurder en daarom dien je bij het afsluiten van het contract een borg te betalen. Wanneer je na afloop de PC of Ipad inlevert, en er is niets aan de hand met het apparaat, dan krijg je de borg terug. Ben je er niet netjes mee omgegaan, is inhouding van de borg het gevolg. Een zuinige omgang is dus altijd op zijn plaats. Let er ook op dat in geval van schade of diefstal, jij als huurder verantwoordelijk bent. Het is daarom handig om een verzekering af te sluiten op het moment dat je daadwerkelijk gaat huren.

Overige details bij huren

De huurtermijnen ben je op maandelijkse basis verschuldigd en de betaling verloopt via automatische incasso. Je rekening dient dan ook altijd over voldoende saldo te beschikken. Indien dat niet geval is en het gebeurt een paar keer, je loopt dan het risico een eenzijdige opzegging van het contract tegemoet te gaan. Het contract zelf sluit je af voor een aantal maanden en daarna is het mogelijk om het abonnement per maand op te zeggen. Ben je tevreden over het apparaat, na afloop van het contract bestaat er vaak de mogelijkheid tot een overname.