WebMail is een volledig webmail-, adresboek-, kalender- en webschijf systeem dat is gemaakt om zeer grote mailmap bestanden te beheren op een snelle en efficiënte manier. Het werd uitgebracht in 2001 en sindsdien zijn er een groot aantal andere zeer nuttige functies aan toegevoegd. Bovendien heeft het ook veel functies die je kunnen helpen om geleidelijk en veilig over te schakelen van Microsoft Outlook. Hieronder vind je een aantal belangrijke functies die webmail een goede keuze maken voor particulieren en bedrijven.

Kalender met herinnering/notificatie ondersteuning

Via webmail kan je al je afspraken, vergaderingen, verjaardagen, wat dan ook, bijhouden met de ingebouwde kalender in WebMail. Via de kalender heb je toegang tot verschillende weergaven, waaronder jaarweergave, maandweergave, weekweergave en dagweergave. Daarnaast kan je ook gemakkelijk door geplande gebeurtenissen bladeren. Als je wilt, kan je ook een herinnering instellen voor geplande gebeurtenissen. Hierbij kan je de dagen specificeren waarop de herinnering vermeld moeten worden. Als je de herinnering aan een gebeurtenis ook buiten het webmail systeem beschikbaar wil hebben, kan je een e-mailadres voor kennisgeving aanmaken, bijvoorbeeld voor een mobiele telefoon.

Automatisch inloggen 

Een andere belangrijke functie van de Webmail is dat je kan bepalen of je de auto login functie wilt toestaan in je WebMail. Indien ingeschakeld, hoef je niet steeds je gebruikersnaam en wachtwoord in te typen wanneer je inlogt op WebMail. Dit komt doordat je automatisch kan onlinewebmailinloggen en hierdoor je gegevens automatisch worden bewaard. Echter, om veiligheidsredenen is de automatische login functie alleen ingeschakeld als je jezelf niet hebt afgemeld van de vorige sessie en de vorige sessie niet is verlopen. Bovendien kan de systeembeheerder ook het aantal IP’s beperken die de automatische  login-functie mag gebruiken.

AntiVirus Ondersteuning via ClamAV

WebMail maakt gebruik van de populaire anti-virus ClamAV software als een externe viruscontrole ondersteunende module om berichten te scannen die worden ontvangen van pop3 servers of optioneel kan het worden toegepast op al je inkomende berichten. In het geval dat ClamAV een bericht of bijlagen met een virus aantreft, zal WebMail het bericht automatisch verplaatsen van de INBOX naar de VIRUS map. Er zijn tal van webmail providers zoals Ziggo, KPN, Tele2, Telfort, UPC, XS4all, Telenet, Vodafone en andere providers. Telenet webmail is een online provider die Nederland en België dekt. Daar vind je deze en nog veel meer andere functies om gemakkelijk en veilig toegang te krijgen tot je webmail.