Sinds de opkomst van corona, is online shoppen niet meer weg te denken uit onze samenleving. We zijn zo gewend geraakt aan het online bestellen van producten, dat veel mensen niet anders meer willen. Dit zorgt ervoor dat retailers er een flinke klus bij hebben gekregen: het onderhouden van je webshop. Hoe doe je dit nou efficiënt en gemakkelijk en hoe kun je je online marktbereik vergroten? De software van Listerport kan je hier een aardige hand in helpen. Via één klik kun je namelijk je producten aanbieden op verschillende buitenlandse markten. Hoe dan? Dat leggen we je uit. 

Hoe werkt Listerport?

Listerport maakt het mogelijk om gemakkelijk de producten uit jouw webshop (zoals Shopify, Woocommerce en Magento) te integreren met webshops van binnen- en buitenlandse aanbieders. Denk hierbij aan het Nederlandse Bol.com, maar ook aan internationale platforms als Amazon, Ebay en Alibaba. Via één klik kun je niet alleen de producten zelf, maar ook de bijbehorende productinformatie kopiëren van jouw webshop naar alle andere platformen. Dit heet ‘listing’. Daarnaast kun je er met de software van Listerport voor kiezen om per platform de productinformatie aan te passen, zodat je per marktsegment een andere strategie kan toepassen. Ook kun je via Listerport gemakkelijk je productinformatie vertalen. Wel zo handig als je in verschillende werelddelen je producten aan gaat bieden. 

Marktbereik snel vergroten 

Via de software van Listerport bereik je dus eenvoudig en snel nieuwe binnen- en buitenlandse markten. Het kan nogal een stap zijn om te besluiten de buitenlandse markt te betreden. Listerport maakt deze stap aanzienlijk kleiner. Je hoeft niet zelf alle platformen afzonderlijk bij te houden, maar kan dit gewoon vanuit één centrale plek doen. Het handige aan Listerport, is dat je wel per platform een andere strategie kunt toepassen op basis van de verkooprapporten. Zo kun je per platform bepalen wat je gaat doen en zo snel je marktbereik vergroten. Buitenlandse consumenten zien de Europese e-tailers graag komen, omdat zij de producten als hoogwaardig beschouwen ten opzichte van binnenlandse producten. Zo kun je simpel en snel een nieuwe doelgroep aanspreken en je omzet verhogen! 

Internationaal als alternatief 

Normaal gesproken denken e-tailers al snel aan het verhogen van hun budget voor bijvoorbeeld Google Ads wanneer ze een omzetgroei willen doormaken. Dankzij Listerport komt hier een extra optie bij. Hoewel je focusmarkt nu wellicht enkel Nederland omvat, kun je eenvoudig de grens over en internationaal verkopen. Zet je allereerst die stap, dan kan de volgende zelfs exponentiële groei opleveren. Klinkt dat interessant? Neem dan een kijkje op de website of neem contact op. Bij Listerport beantwoorden we al je vragen met plezier!