Als je naar de website gaat van een laptop winkel zoals Coolblue, of Mediamarkt wordt je overspoelt met laptops. Vaak heeft een winkel deze dan in een heel aantal categorieƫn verdeeld, waardoor de website makkelijker te navigeren is. Als je dan aangekomen bent bij de computers die voor gaming geschikt zijn is het echter toch vaak nog lastig om te bepalen welke computer nou het beste is. Hoe vind je nou de computer waarmee je voor de beste prijs de meeste kracht krijgt?

Wat vooral belangrijk is, is dat je goed kijkt wat je eisen zijn. Wat voor games wil je graag spelen op je computer en wat voor specificaties heb je daarvoor nodig. Wil je bijvoorbeeld alleen maar Among Us spelen met vrienden af en toe, of zo nu en dan eens een potje schaken, dan heb je hele andere behoeften dan iemand ie op maximale prestaties Microsoft Flight Simulator, of Overwatch wil spelen. Voor die eerste twee spellen is een gaming laptop niet eens nodig en zul je genoeg hebben aan een integrated graphics kaart en is het het niet eens waard om in de gaming sectie te kijken. Voor die laatste spellen zullen de goedkopere gaming laptops niet het gewenste resultaat opleveren en moet je goed opletten met wat je koopt.

Maar ook als je bijvoorbeeld je computer voor andere dingen wil gebruiken moet je daar rekening mee houden. Misschien ben je een programmeur en overweeg je een linux laptop, maar als je er ook op wil gamen, is dat weer af te raden. Windows is immers verreweg optimaal voor het spelen van video games. Of misschien denk je handig je Apple laptop te kunnen combineren met je Ipad en Iphone. Ook daar gelt dat Windows essentieel is als je op de computer ook nog video games wil spelen.