AirPods zijn een geweldige manier om onderweg naar muziek, podcasts en meer te luisteren. Maar zoals elk voorwerp dat vaak wordt gebruikt, kunnen ze na verloop van tijd vies worden. Gelukkig is het eenvoudig om je AirPods schoon te maken als je de juiste stappen neemt. In deze blogpost bespreken we hoe je je AirPods veilig en effectief kunt schoonmaken.

 

De oordopjes en oplaad case schoonmaken

Het eerste wat je moet doen bij het schoonmaken van je AirPods is ze uit hun oplaadcase halen. Gebruik een zachte doek of een wattenstaafje bevochtigd met water of wrijfalcohol (70% isopropyl) om de oordopjes en het oplaadhoesje schoon te vegen. Dompel geen enkel deel van de AirPods onder in water of andere vloeistoffen, want dat kan ze beschadigen. Als je hardnekkig vuil of viezigheid op je AirPods hebt, kun je een milde zeepoplossing met warm water gebruiken in plaats van alleen water of wrijf alcohol. Zorg ervoor dat de oplossing niet schurend is, zodat het je oordopjes of oplaadhoesje niet bekrast of beschadigt. Als je het oplaaddoosje schoonmaakt, zorg er dan voor dat er geen vloeistof in de poort komt waar je het oplaadsnoer insteekt. Dit kan blijvende schade aan uw toestel veroorzaken.

 

Reinigingstips voor je oren

Het is ook belangrijk om erop te letten hoe vaak je je oren schoonmaakt als je AirPods gebruikt. Als vuil en zweet zich ophopen in je oren terwijl je ze gebruikt, kan dit huidirritatie en zelfs infectie veroorzaken als het te lang ongecontroleerd blijft. Om dit te voorkomen, moet je regelmatig de was in je oren verwijderen met een wattenstaafje of een ander zacht schoonmaakmiddel dat speciaal voor dit doel is ontworpen. Deel je AirPods nooit met iemand anders, want dan kunnen er bacteriën in je beide oren terechtkomen, wat later tot een infectie kan leiden. Als iemand de jouwe wil gebruiken, stel dan voor dat ze hun eigen paar meenemen!  Bewaar je AirPods tot slot nooit in vochtige ruimtes zoals een badkamer, omdat dit kan leiden tot schimmelgroei op zowel de oordopjes als de oplader, die vervolgens op je huid kan overgaan als je ze na het bewaren weer gebruikt.

 

Conclusie:

Het bijhouden van regelmatige reiniging van zowel je oren als AirPods is de sleutel tot het handhaven van gezonde hygiënische gewoonten tijdens het luisteren onderweg! Door deze eenvoudige stappen hierboven te volgen, zou het geen probleem moeten zijn om je apparaat fris en klaar voor gebruik te houden wanneer nodig, zonder je zorgen te maken over mogelijke problemen door gebrek aan onderhoud! Denk er bovendien aan uw hoofdtelefoon niet met anderen te delen, omdat dit gemakkelijk ziektekiemen tussen de oren van mensen kan verspreiden – voorstellen dat ze hun eigen set meenemen is altijd een goed idee! Veel luisterplezier!

 

Bron: fixers